top of page
Forfatters billedeHB Web

Bliv badmintondommer


Hvervet som dommer er en vigtig del af badmintonsporten, men hvordan er det egentlig at være ”på stigen”, og hvordan kommer man derop?


Udfordringer og oplevelser

Den erfarne badmintondommer Søren Mandrup er nu dommer på sin 25. sæson og har haft mange tusinde gange på stigen.


– Jeg er tidligere kredsdommer, og jeg har fået oplevelser, som jeg ikke vil undvære. Til mine store udfordringer hører DM i Roskilde, udkald til badmintonligaen, Danish Open i Farum og SM (svenske mesterskaber) i Malmø. Jeg har kun fortrudt en ting, at jeg ikke startede tidligere, fortæller Søren Mandrup til Badmintonbladet.dk.


– Jeg er i dag tilknyttet Hillerød Badmintonklub på Sjælland, har været medlem i 10 år og kan lide klubben. Den har en fin ungdomsafdeling og mange af klubbens spillere har jeg haft fornøjelse af at dømme. Kan man det som deres klubkammerat? Ja, man har jo Sjællands-kredsens uniform på og er derigennem habil. Når min badmintonklub har brug for dommere, og det har de tit, da de ofte holder åbne turneringer, sparer jeg min klub for ekstra kørselsomkostninger.


Spørgsmål og svar

Søren Mandrup får tit stillet spørgsmål omkring dommergerningen, når han er ude til åbne turneringer eller divisionskamp. Herunder har Søren, der er en meget aktiv dommer, samlet spørgsmål og svar, som han bliver mødt med.


1) Hvordan bliver jeg badmintondommer? – Man henvender sig til sin bestyrelse i klubben 2) Skal jeg være skrap til badminton? – Man behøver ikke at være skrap til badminton, men man skal til gengæld være medlem af en klub. 3) Hvad får jeg ud af det? – Man får mange gode badmintonoplevelser. Man møder mange mennesker, unge som ældre. 4) Bliver jeg rig af det? – Nej, men man får et skattefrit honorar og kørsel dækket efter statens takster. 5) Hvor og hvad, skal jeg dømme? – Man kan dømme divisionskampe og åbne turneringskampe, senior såvel som ungdom. 6) Tjener jeg min klub? – Ja, især på den økonomiske side, da det kan være dyrt for din klub at få dommere langvejs fra 7) Er der brug for dommere? – Ja, I Danmark er der hele tiden behov for nye dommere. 8) Er det svært? – Nej, men det kræver kendskab til reglerne. Det får man ved en gennemgang af regler og ved at blive eksamineret. To år senere kan man blive kredsdommer, som yderligere sker gennem en eksamen. Til sidst er der mulighed for at blive forbundsdommer, det kræver en eksamen på engelsk, og at man er under 51 år, til gengæld kan man dømme badmintonligaen, DM, Denmark Open og komme ud at rejse.


9) Hvor tit skal jeg dømme? – Som minimum siger vi 6 udkald på en sæson, men har man lyst til mere, kan man komme op på mellem 20 og 30 udkald i sæsonen. Man bestemmer selv, hvornår man er til rådighed.



Credit: Badmintonbladet.dk



205 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page