top of page

Pensionist

Spil formiddagsbadminton i Hillerød Badmintonklub – mandag og torsdag!

 

Mens de fleste aktive mennesker passer deres arbejde, er der stor aktivitet to formiddage om ugen i Hillerød Badmintonhal (vi vil meget gerne åbne andre formiddage!)

Den ældste aktivitet er mandagsspillet. Her deltager også erhvervsaktive, der har en ugentlig fridag og gerne vil bruge den til fornøjeligt samvær med andre spillere.

Hver mandag formiddag er der mulighed for at få motion mellem kl. 9 og 12. Man møder op og spiller med dem, der er ledige. De spilles fortrinsvis double, og der byttes makkere på kryds og tværs. Man behøver derfor ikke møde op på et fast tidspunkt for at spille mod bestemte spillere, og man er ikke forpligtet til at melde afbud

 

Vi har det sjovt, og mandag formiddag er højt prioriteret hos motionisterne. Der opstår jævnlig pauser mellem kampene, fordi der er så meget der skal drøftes, rejser, familie og andet. Efterhånden følger man godt med i de andres liv.

Der er stadig god plads om mandagen, og vi vil meget gerne være flere, dog helst have en tilgang af spillere, der kender lidt til spillet.

Der er to forskelle mellem de to formiddage. Da mandagsspillerne – i hvert fald i de første mange år – tilhørte det arbejdende folk, måtte det sociale begrænse sig til pauserne i spillet. Dog afholder mandagsspillerne en årlig julefrokost og på et tidspunkt afholdt deltagerne små rejseforedrag, hvor de berejste spillere delte ud af deres oplevelser.

PSU.jpg

Den yngste af aktiviteterne – torsdagsspillet forbeholdt pensionister – startede for ca. 15 år siden, med Ulla Maltesen, Helge Jønsson og Henning Hansen som ankermænd. Her sættes det sociale i højsædet.

Det er ikke fordi, der ikke bliver gået til den på banen – i det omfang den trods alt lidt højere gennemsnitsalder tillader det – men det er der sociale, der er i højsædet hver torsdag nede i hallen.

 

Den utrættelige leder, Henning Hansen sørger hver torsdag morgen for at indkøbe frisk wienerbrød og for at lave 4-5 kander kaffe, som de fleste deltagere samles om efter spillet i hallens café. Her drøftes alt muligt, og vi lærer hinanden godt at kende.

Dette kan være én af grundene til, at pensionistholdet har været overtegnet de sidste 5-6 år. Der kan maksimalt spille 32 spillere på de 8 baner og loftet er sat til 50 medlemmer. 

Udover kaffebordet afholdes der julefrokost, og to årlige turneringer, og når et medlem fylder rundt (og lidte oftere) er der tradition for, at fødselaren giver en Gammel Dansk eller en anden dram. Det sætter straks lidt præg på spillet – det sker gerne ved 10:30 – tiden.

Hvis du har lyst til at spille badminton om formiddagen, så skriv til blivmedlem@hb-badminton.dk

bottom of page